Какво се случи до този час?  С фалстарт започна разглеждането на

...
Какво се случи до този час? 
С фалстарт започна разглеждането на
Коментари Харесай

Започва ли обратно броене за БСП след старта на Лява България днес?

Какво се случи до този час? 

С провал стартира разглеждането на бюджета в Народното събрание. Извънредно депутатите трябваше да прегледат удължаването на бюджетите на Държавното публично обезпечаване, на Здравната каса държавната финансова рамка. Наложи се обаче 30-минутна отмора, с цел да дойдат представители на служебното държавно управление в пленарната зала. Според служебния финансов министър Росица Велкова до юни страната може да действа обикновено при удължение на сегашния бюджет, а държавното управление на Румен Радев отхвърли да се ангажира с внасянето на нов проектобюджет за следващата година. Днес би трябвало да се организира и парламентарният надзор, който беше отсрочен в петък.

В София бранители на животните посрещнаха Захари Шулев, упрекнат за това, че е тормозил станалото към този момент известно куче Мечо, като желаеха той да лежи в пандиза. Мярката му за неотклонение се гледа в Софийския градски съд, откакто първата инстанция остави мъжа в ареста. За свирепост към гръбначно животно законът планува до 3 години затвор и до 5000 лв. санкция. Протестиращите пред Съдебната палата желаеха да се вземат ограничения и против преподавателя по ветеринарна медицина в Лесотехническия университет Андрей Куртенков, който предложил във " Facebook " възнаграждение против избиване на четириноги, съгласно " 24 часа ".

Външните министри на страните от НАТО се събират в румънската столица Букурещ. Това е първата среща в този формат, което се организира в страна от източния фланг на Северноатлантическия алианс от началото на войната в Украйна. Към форума през днешния ден ще се причисли и украинският външен министър Дмитро Кулеба. Очаква се американският държавният секретар Антъни Блинкен да разгласи помощ за възобновяване на електропреносната мрежа на Украйна. Предстоят и против сред първите дипломати на Турция, Швеция и Финландия по отношение на утвърждението на Анкара за присъединение към Алианса. 

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?  

А какво ще кажете за това? 

Форум за политическо обединяване, оповестено като нов ляв план под името " Лява България " следва през днешния ден в НДК. Идеята е на Костадин Паскалев, а с цел да я обсъдят, се събират АБВ и Румен Петков, " Изправи се.БГ " и Мая Манолова, прогресивната линия на Красимир Янков, " Движение 21 " на Татяна Дончева, МИР на Симеон Славчев, " Нормална България " на Георги Кадиев и др. 

" България след 33 години десен преход е най-бедната, затънала в обществена, демографска и здравна рецесии страна в Европа. Обществото ни е разделяно от неистини и неравенства. Лявото е разрушено, а Българска социалистическа партия е в дълбока рецесия и с най-ниските изборни резултати в историята си. Време е задачата и дилемите на " Лява България " да бъдат дефинирани въз основата на почтена и откровена полемика, с мисъл за бъдещето на българската нация ", се споделя в прессъобщението за събитието.

Вчера водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани поканените на форума политици да се върнат в редиците на Социалистическата партия, с цел да образуват същинско ляво обединяване. На апела дадоха отговор Георги Кадиев, Мая Манолова и Татяна Дончева през медиите. Пред Кадиев сподели: " Нямам никакви упоритости нито да променям управлението на Българска социалистическа партия, нито да завладявам " Позитано ". Лявото не може без Българска социалистическа партия, а към този момент и без всички останали. Прекалено доста станахме, с цел да не се обединим ". Манолова пък разяснява пред, че " Нинова не е осъзнала, че не е обединителят на ляво мислещите хора. От 2017 година загуби 500 000 гласа, бележи 4 пъти спад в доверието. Вместо да потърси отговорността в себе си, тя се пробва да работи като монополист в лявото ". Дончева пък бе сбита пред  и отговори с въпрос: " След като сте се развели с някого и след това имате други връзки, за 10 години се случват други неща, може ли просто да ви кажат: " Ела, прибери се " и вие да се върнете?! ".

Ето за какво ви питаме: 



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР